Image
Elias Georgiadis
Elias Georgiadis Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus Fastigheter köper i Stockholm och Uppsala

Transaktioner Stenhus Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fyra fastigheter inom segmentet lager/industri varav tre är belägna i Huddinge och en i Uppsala.
Publicerad den 21 December 2020

Det sammanlagde fastighetsvärdet uppgår till 108,25 miljoner kronor. Säljare är ett privat svenskt bolag. Förvärvet finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Stenhus förvärvar fastigheterna Slipskivan 1 & 2 och Rektangeln alla 3 belägna i Huddinge samt Boländerna 32:7 i Uppsala. Total uthyrningsbar yta uppgår till 5 028 kvadratmeter. Affären sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till sammanlagt 85,6 MSEK.

Hyresgästen på samtliga fastigheter är Euromaster och hyresintäkterna summerar till drygt 5,7 MSEK. Affären är villkorad av att Stenhus genomför en DD inför tillträdet utan att identifiera några väsentliga brister. Tillträde är planerat till 25 februari 2021. Fastigheterna innefattar byggrätter vilka Stenhus bedömer medför en betydande utvecklingspotential.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Ytterligare ett steg i bolagets tillväxtstrategi, med detta förvärv ökar vi vår närvaro i attraktiva områden i Stockholm och Uppsala med en stark hyresgäst. Vi ser även stora möjlighet med de befintliga byggrätterna på cirka 7 000 kvadratmeter.

Glimstedt har varit legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer. Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå med en unik geografisk spridning. Tillsammans är vi drygt 250 medarbetare på våra 16 kontor i Sverige och Baltikum, omkring 200 av oss är jurister.

Glimstedt har de senaste åren blivit topprankade i Fastighetssveriges lista över de främsta fastighetsjuristerna. 2014 och 2015 intog Glimstedt förstaplatsen på listan över fastighetstransaktioner (rådgivare vid störst underliggande värde) och 2016 blev det andraplatsen.

Stockholmskontoret arbetar med särskild inriktning mot fastigh...

Läs mer om Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY