Image
Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping.
Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping. Bild: Stendörren

Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping

Uthyrning Stendörren har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Advania Sverige AB avseende en logistikanläggning om 9 500 kvadratmeter på fastigheten Stenvreten 8:37 i Enköping. Anläggningen blir genom hyresavtalet med Advania Sverige AB fullt uthyrd. Bygglov har erhållits och förberedande arbeten inför nybyggnationen har redan påbörjats. Tillträde till lokalerna beräknas ske 1 januari 2025.
Publicerad den 24 Oktober 2023

– Vi är glada över att vi tillsammans med Advania får möjlighet att uppföra en ny logistikanläggning för hantering av återtagen IT-utrustning. Vi delar höga ambitioner vad gäller hållbarhet och är därför glada över att få förverkliga detta tillsammans. Målsättningen är att miljöcertifiera anläggningen enligt BREEAM-SE nivå Excellent och NollCO2. Vi maximerar solcellsanläggningen, försörjer anläggningen med bergvärme och frikyla samt möjliggör laddning av elfordon, säger Maria Jonsson, utvecklingschef på Stendörren.

– Vi är enormt stolta över att utöka vårt ansvar för en mer hållbar IT-leverans. Advania har länge fokuserat på ansvarsfull livscykelhantering med målet att förlänga IT-utrustningens livslängd. Med våra nya lokaler kan vi nu öka vår kapacitet och därmed arbeta på ett mer skalbart och säkert sätt för cirkulär hantering av IT-utrustning, säger Tomas Wanselius, CEO på Advania.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige