Image
Fastigheten Norrbacka 1:48 köps av Stena Fastigheter.
Fastigheten Norrbacka 1:48 köps av Stena Fastigheter. Bild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter köper av Rikshem

Transaktioner Rikshem avyttrar fastigheten Norrbacka 1:48 i Märsta, Sigtuna kommun, till Stena Fastigheter. Affären omfattar 438 lägenheter och totalt cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.
Publicerad den 25 September 2023

Stena Fastigheter utökar sitt bestånd i Stockholm genom ett förvärv i Norrbacka, Märsta, i Sigtuna kommun. Fastigheten Norrbacka 1:48 omfattar cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på 438 lägenheter. Tillträde sker 2 oktober 2023.
– Vi är mycket nöjda med vårt första förvärv i Sigtuna kommun. Genom förvärvet stärker Stena Fastigheter sin position som en av de största privata fastighetsägarna i Storstockholm. Detta ligger helt i linje med vår strategi i att expandera i Stockholmsområdet via förvärv och nyproduktion, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.
– Vi har stora utvecklingsmöjligheter i beståndet och arbetar strategiskt för att löpande utveckla portföljen genom investeringar i fastigheterna. Försäljningen ger oss möjlighet att prioritera investeringar i övriga delar av beståndet. Vi har i dag cirka 20 procent av vårt bestånd i Storstockholm och avser att fortsätta ha en stor del av våra fastigheter i regionen, säger Anette Frumerie, vd för Rikshem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige