Image
Bild: Steen

Steen & Ström köper två fastigheter i Kristianstad

Transaktioner Steen & Ström, som utvecklar nya Östra Centrum i Kristianstad, har köpt fastigheten Kristianstad 4:43 av McDonalds samt fastigheten Kristianstad 4:44 av Brinova. Fastigheten Kristianstad 4:44 innehåller biografen Kosmorama samt Burger King. Tillsammans med det tidigare köpet av Domusfastigheten under våren äger nu Steen & Ström alla de fastigheter som är nödvändiga för att genomföra projektet för Östra Centrum.
Publicerad den 2 September 2011
Miljardprojektet Östra Centrum i Kristianstad kommer att omfatta 62 000 kvadratmeter. Bild: Steen & Ström. Bild: Steen
Miljardprojektet Östra Centrum i Kristianstad kommer att omfatta 62 000 kvadratmeter. Bild: Steen & Ström.

Arbetet med nya Östra Centrum är i full gång avseende uthyrning av lokaler samt planering inför byggstart vilken är beräknad till hösten 2012. Samtidigt pågår diskussioner med kommunen om det framtida exploateringsavtalet som skall godkännas av Steen & Ströms styrelse samt Kristianstads kommunfullmäktige.
– Vi är nöjda med att nu ha kontroll över alla fastigheterna som berörs av projektet vilket underlättar i arbetet och planeringen för Östra Centrum. Planeringen går nu vidare och det är glädjande att intresset på marknaden är så stort för vårt nya centrum, säger Erik Lennhammar, Development Director på Steen & Ström.

När alla beslut är fattade, inleds en intensiv projekteringstid. I planerna ligger att under hösten 2012 sätta spaden i marken för den första etappen i den norra delen av kvarteret. Medan den byggs kommer den södra delen, på nuvarande Resecentrum, att fungera som tillfällig parkeringsplats. När den första delen med butiker och parkeringshus står klar preliminärt under hösten 2013, inleds bygget av nästa etapp i söder.

Projekt Östra Centrum omfattar totalt cirka 62 000 kvadratmeter och kommer med sina 25 000 kvadratmeter handel att innehålla ungefär 60 butiker.

Förutom handel omfattar projektet bostäder och drygt 1 000 parkeringsplatser. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige