Image

Steen & Ström-köpcentrum vinner prestigepris

Event Två av Steen & Ströms köpcentrum, Marieberg Galleria och Sollentuna Centrum, tog båda hem vinster i den internationella tävlingen ICSC Shopping Centre Award, som gick av stapeln i Paris i förra veckan. Vinsterna togs i kategorin ”Refurbishments & Expansions.
Publicerad den 21 Juni 2011

Tävlingen består av många delar, alltifrån koncept och byggnation till marknadsföring och prestation och är den största och viktigaste inom köpcentrumbranschen.

Tävlingen innefattar olika klasser och Steen & Ström tävlade för första gången i klassen ”Refurbishments & Expansions (utveckling, om- och tillbyggnad).

I november meddelade ICSC på Mapic-mässan i Cannes att både Marieberg Galleria och Sollentuna Centrum gått vidare till final och i förra veckan blev de bägge vinnare i Paris.

Marieberg Galleria och Sollentuna Centrum har bägge tidigare varit nominerade till och vunnit flera olika utmärkelser för resultatet av sina respektive ombyggnader. De har blivit prisade för sin miljö och sina koncept av såväl besökare som av branschen.

- Att bägge våra tävlande köpcentrum blev finalister i tävlingen var ett kvitto på att vi gjort någonting riktigt bra. Att de bägge dessutom fick en ICSC Award är mycket mer än vi förväntat oss, säger Wilner Anderson, country manager för Steen & Ström.

Kriteriet för att bli nominerad i klassen ”Refurbishments & Expansions” är att köpcentrumet ska ha genomfört en lyckad expansion och stor förändring av den fysiska miljön. Koncept, byggnation, miljöarbete, marknadsföring, mål och utfall är bara några av de delar som bedöms av juryn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige