Image
Nu har Eurocommercial och Statoil kommit överens och planerarna att expandera Eurostop i Halmstad med 16 000 kvadratmeter går vidare.
Nu har Eurocommercial och Statoil kommit överens och planerarna att expandera Eurostop i Halmstad med 16 000 kvadratmeter går vidare. Bild: Eurocommercial

Statoil flyttar från Eurostop – ny station byggs

Handel Statoil flyttar sin Truck stop från Eurostop i Halmstad till Snapparp för att bereda plats för Eurocommercials utveckling av handelsområdet. Samtidigt ersätts Statoil med en ny station på området.
Publicerad den 4 Juni 2014
Martin Bjöörn. Bild: Eurocommercial
Martin Bjöörn.

Ända sedan Eurocommercial förvärvade Eurostop i Halmstad så har arbetet inför en
omfattande om- och tillbyggnad pågått. För att kunna öka handelsytan med cirka 16 000
kvadratmeter så har planerna varit att flytta det befintliga Truck stop som idag drivs av Statoil. Eurocommercial och Statoil har länge diskuterat hur Statoils verksamhet ska
utvecklas i samband med den omfattande förnyelsen av hela Eurostop och har nu kommit fram till en överenskommelse.

Hela Statoils nuvarande verksamhet kommer att flyttas och ersättas med en helt ny modern drivmedelsstation som byggs för personbilstrafik. Den nya stationen byggs i nordvästra hörnet av Eurocommercials tomt, intill E6:an. Möjligheten för lastbilar att tanka och göra pauser flyttas till Snapparp 1,4 kilometer söder om Halmstad. Där kommer Statoil rusta upp den befintliga stationen erbjuda mer parkeringsyta, B100 som är ett miljövänligt alternativ till Diesel, en ny butik och öppet dygnet runt.

- Vi är mycket glada över att ha nått denna överenskommelse som frigör den norra
delen av vår fastighet vilket är nödvändigt för projektet. Extra glädjande är att vi
också löst de problem som de närboende upplevt under lång tid med lastbilsparkeringen och samtidigt lyckats hjälpa Statoil med att finnas kvar med en framgångsrik verksamhet på området, säger Martin Bjöörn på Eurocommercial.

Det pågår sedan i vintras ett intensivt arbete med projektering och en stor projektgrupp är sammansatt för att arbeta med Eurostops utveckling. Det pågår dessutom förhandlingar med de största framtida och befintliga hyresgästerna.

- Responsen från detaljhandeln är mycket positiv och tilltron till Halmstad som
handelsstad är stor, säger Fredrik Forsling.

För att Statoils och hela Eurostops förädling ska vara möjlig måste den nya detaljplanen som Kommunfullmäktige godkände den 17 december 2013 även vinna laga kraft.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige