Image

Statligt stöd prövas i Regeringsrätten

JURIDIK Årjäng och Karlskrona kommuners stöd till enskilda genom försäljningar av fastigheter kommer nu att prövas i högsta instans. Regeringsrätten har meddelat prövningstillstånd i målen som gäller statligt stöd vid överlåtelse och förvärv av fastigheter.
Publicerad den 3 Juni 2010

- Sveriges kommuner säljer i alltför hög grad fastigheter utan värdering, utan att lägga ut marken på anbud och utan att anmäla försäljningen till EU-kommissionen. Skattebetalarna förlorar enorma summor på dessa affärer och det är väldigt svårt att få insyn i transaktionerna, säger Micha Velasco, företagarombudsman vid Den Nya Välfärden.

- Det är bra att Regeringsrätten nu tar upp den här frågan så att vi kan få prejudikat som tydligt visar vad som gäller, säger Micha Velasco, företagarombudsman vid Den Nya Välfärden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige