Image

Stångåstaden köper nedlagd anstalt

Transaktioner Kommunala Stångåstaden köper den nedlagda Roxtunaanstalten utanför Linköping. Stångåstaden planerar att på sikt bygga bostäder här.
Publicerad den 28 Maj 2014
Stångåstaden köper Roxtuna-området. Bild: Specialfastigheter
Stångåstaden köper Roxtuna-området.

Köpeskillingen är, enligt Corren, 18 miljoner kronor.

Området omfattar cirka 28 hektar.

- Området har ett mycket attraktivt läge vid Roxen och det passar väl in i Stångåstadens ambition att förvärva attraktiv mark för nyproduktion och fastigheter för utveckling. Förvärvet är en del i vår satsning på nyproduktion och blir ett välkommet tillskott i vår portfölj för framtida projekt. Vi planerar att bygga 1 500 nya bostäder i Linköping de närmaste fem åren samtidigt som vi planerar för nyproduktion även på längre sikt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

- Försäljningen är ett led i att ytterligare renodla Specialfastigheters fastighetsbestånd med fokus på hyresgäster med höga säkerhetskrav. Vi ser Stångåstaden som en mycket bra ägare för att utveckla detta område med nya bostäder, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige