Image

Standard Life Investments köper Länna köpcentrum

Transaktioner Standard Life Investments har slutfört köpet av Länna köpcentrum i Stockholm. – Detaljhandelsförsäljningen i Sverige har ökat stadigt de senaste åren och Länna köpcentrum har goda förutsättningar att dra nytta av ytterligare lokal tillväxt, säger Daniel McHugh, chef för region kontinentaleuropa Real Estate på Standard Life Investments.
Publicerad den 17 September 2015
Annons
Image
Standard Life Investments köper Länna köpcentrum i Stockholm. Bild: Standard Life Investments
Standard Life Investments köper Länna köpcentrum i Stockholm. Daniel McHugh chef för region kontinentaleuropa Real Estate på Standard Life Investments. Bild: Standard Life Investments
Daniel McHugh chef för region kontinentaleuropa Real Estate på Standard Life Investments.

Länna köpcentrum är ett väletablerat detaljhandelscentrum som funnits sedan 2002. Köpcentret uppgår till cirka 33 400 kvadratmeter butiksyta med för närvarande tolv hyresgäster. Länna köpcentrum har en attraktiv mix av butiker som representerar flera av Sveriges ledande detaljhandelskedjor, däribland City Gross stormarknad och elektronikkedjorna Media Markt och Elgiganten.

Beläget invid motorvägen i södra Stockholm är Länna köpcentrum en 15-minuters bilresa från stadens centrum. Med över tusen parkeringsplatser har detaljhandelsparken sett antalet besökare öka med 35 procent sedan 2010.

– Den här affären är en stark fortsättning på fondens investeringsprogram. Vår strategi är att fokusera på förstklassiga tillgångar inom kärneuropeiska marknader med viss beräknad risk, och detta förvärv återspeglar perfekt detta synsätt. Detaljhandelsförsäljningen i Sverige har ökat stadigt de senaste åren och Länna köpcentrum har goda förutsättningar för att dra nytta av ytterligare lokal tillväxt, säger Daniel McHugh.

Standard Life Investments European Real Estate Club stängde i oktober 2014 sin fond efter att ha rest 308 miljoner euro i eget kapital från globala investerare. Fonden bygger på Standard Life Investments långa och framgångsrika meritlista i Europa, däribland lanseringen av en av de första alleuropeiska blandfonderna, European Property Growth Fund under 2001.

I affären med Länna köpcentrum har Savills agerat som rådgivare för Standard Life Investments, medan JLL agerade för säljaren.

Deutsche Pfandbriefbank tillhandahåller ett lån om 275, 5 miljoner kronor till Standard Life för köpet av Länna köpcentrum.
– Deutsche Pfandbriefbank är mycket nöjda med att stödja Standard Life Investments i denna transaktion. Länna Retail Park har ett utmärkt läge och en bra mix av hyresgäster. PBB fortsätter att tro på Norden och ser ett stort intresse från både internationella och inhemska kunder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige