Image

SSM köper in sig i Studentbacken

Bolag SSM har köpt 50 procent av bolaget Studentbacken AB. Avsikten är att inom kort påbörja produktionen av studentlägenheter.
Publicerad den 12 Februari 2013

I och med förvärvet av Studentbacken har SSM nu möjlighet att erbjuda Stockholms studenter ett nytt koncept, studentbostäder som bostadsrätt.

SSM har sedan början av 2000-talet valt att inrikta sin projektutveckling av bostäder mot ”morgondagens Stockholmare”. Inom ramen för det konceptet utvecklar SSM mindre, yteffektiva lägenheter i semicentrala lägen med goda kommunikationsmöjligheter.

- Jag är väldigt nöjd över att SSM förvärvat Studentbacken, det kompletterar vårt erbjudande till regionens kommuner och kommersiella partners. SSM utvecklar nu med stolthet, både bostadsrätter och studentbostäder som bostadsrätter, ”Bostäder för morgondagens Stockholmare”, säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg & Fastighets AB.

Konceptet går ut på att erbjuda kvalitativa studentbostäder i attraktiva områden med närhet till Stockholms Universitet, Karolinska institutet, KTH och Södertörns högskola. Bostäderna kommer att upplåtas som bostadsrätt men förbli dedikerade till studenter. Efter avslutade studier säljer studenten sin lägenhet, på så sätt frigörs kontinuerligt studentlägenheter samtidigt som produktionen av nya studentlägenheter fortsätter.

- Vi ser fram emot ett stimulerande samarbete med SSM, för att mycket snabbare kunna förse studenterna i Stockholmsregionen med bra studentlägenheter, säger Staffan Sälg, vd på Studentbacken AB.

- SSM firar under 2013, 20 år som projektutvecklare i Stockholm. Bolaget har under dessa år utvecklat och byggt mer än 2 000 lägenheter i Stockholmsområdet. Den erfarenhet som vi byggt upp från vår verksamhet i branschen kombinerat med Studentbackens nätverk och nytänkande hoppas vi skall kunna sätta fart på byggandet av studentbostäder i Stockholms kommuner. Vi är mycket inspirerade och ser fram emot att få sätta oss tillsammans med kommunerna för att se var vi kan sätta igång, säger Mattias Roos.

Information om SSM:s och Studentbackens första gemensamma projekt kommer släppas inom kort.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige