Image

SSM köper i Sundbyberg

Transaktioner SSM har förvärvat fastigheten Kv Provröret 2 i Sundbyberg. Fastigheten innehåller cirka 50 bostadsrätter och förvärvades med färdigt bygglov från Borohus.
Publicerad den 1 Oktober 2015

SSM vill bygga citynära och prisvärda bostäder för morgondagens stockholmare. Det är en ung, urban målgrupp som ofta utnyttjar stadens utbud av nöjen och restauranger. Därför är det viktigt för dem att snabbt kunna ta sig in till city. Kommunal transport från fastigheten till city tar mindre än 30 minuter.

- Det känns spännande att vi med detta projekt nu kan etablera oss i Sundbyberg. Vår ambition är att genom detta och fler kommande projekt vara en stark aktör och samarbetspartner till kommunen i deras strävan att utveckla framtiden Sundbyberg, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande, välkomnar SSM Bygg och Fastighets AB som ny bostadsutvecklare i Sundbyberg.

- Sundbybergs stad är Sveriges snabbast växande kommun sedan 2011, med en tillväxt på 4-5 procent varje år. Vi har höga ambitioner i stadsbyggandet och det är viktigt med många aktörer som vill vara med och bidra. Jag är glad för att SSM vill vara med och långsiktigt bidra till Sundbybergs fortsatta positiva utveckling.

Projektet kommer att marknadsföras under namnet ”The Tube”, försäljningsstarten är planerad till februari 2016 med efterföljande produktionsstart under våren 2016. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning till hösten 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpcentrumjätten har hittat nya värden efter pandemin

Stora Retaildagen Unibail-Rodamco-Westfield har utvecklats snabbare än planerat under pandemin. – Vi behöver skapa värde i annat än det som är lokaler, säger Louise Ryning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY