Image

SPP köper och flyttar in i Diligentiafastighet

TRANSAKTIONER SPP har förvärvat tomträtten till fastigheten Fyrfotan 1 på Vasagatan 8-10 i Stockholm. Tanken är att fastigheten ska inrymma SPP:s nya huvudkontor.
Säljare är Diligentia och köpeskillingen 410 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juli 2010

Fyrfotan 1 är byggd 1970 och omfattar drygt 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, samt en del i det garage under byggnaden som är gemensant med grannfastigheterna Snäckan 7 och 8.

- Detta är en investering som ligger helt i linje med vår investeringsstrategi, att förvärva bra belägna kontorsfastigheter. I takt med att stadskärnan växer och förtätas blir närheten till spårbundna kommunikationer allt viktigare. Med Citybanan fördubblas den kapaciteten. Läget var därför en av de avgörande faktorerna när köpet gjordes, säger Tomas Svensson, vd på Storebrand Fastigheter.

Byggnaden är i dagsläget i stort sett tomställd och ska genomgå en totalrenovering för att möta SPP:s höga miljökrav på exempelvis lägre energiförbrukning och bättre inomhusklimat.

- Fyrfotan 1 står idag inför en omdaning. Eftersom vi redan har flera andra stora fastighetsprojekt igång väljer vi att istället fokusera våra resurser till dessa, säger Markus Pfister, fastighetschef för kontor i Stockholm på Diligentia.

SPP är den första hyresgästen och flytten till det nya kontoret beräknas ske inom två år. SPP kommer att disponera cirka 60 procent av kontorsytorna för eget bruk.

- Flytten är viktig för SPP av flera skäl. Vi behöver bättre och effektivare lokaler. Men också för att vi fullt ut ska kunna skapa vår egen identitet och bygga vidare på våra kärnvärden och vårt varumärke, säger Sarah McPhee, vd på SPP.

Tenzing har varit rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige