Image
SPG ökar i Drammen genom förvärv av en utvecklingsfastighet.
SPG ökar i Drammen genom förvärv av en utvecklingsfastighet. Bild: SPG

SPG köper utvecklingsfastighet i Drammen

Transaktioner Scandinavian Property Group stärker sin position som stor utvecklare i norska Drammen med en ny utvecklingsfastighet på Hotvet i Drammen. Tomten ingår i bebyggelsen längs flodstranden i Drammen och ska komplettera och försköna området. Cirka 115-120 bostäder planeras, en kombination av lägenheter och radhus.
Publicerad den 17 Oktober 2024

Området består idag av industri och parkering och kommer efter omvandlingen att passa väl in i stadsbilden. Området ligger direkt väster om det gamla sjukhuset med kort avstånd till både stad och älv. Detaljplan väntas vara godkänd till nyår.
– Scandinavian Property Group har efter detta köp cirka 1 650 bostäder under utveckling i Drammen, och vi ser fram emot ett gott samarbete med både förvaltning och politiker, för att skapa ett nytt attraktivt bostadsprojekt som ska locka ytterligare invånare till Drammen, säger Kim Alexander Larsen från Scandinavian Property Group.
– Vi planerar att börja sälja lägenheterna på Hotvet hösten 2025, och vi vill skapa en stadsdel där det är bra att bo. Här ska det finnas bostäder för alla, både unga, familjer och välbärgade vuxna.
– Vi har redan inlett samarbetet med Drammens kommun och vi ser fram emot att kunna erbjuda marknaden effektiva och moderna lägenheter i ett område som står inför mycket spännande utveckling de kommande åren.

Advokatfirman Selmer var juridisk rådgivare i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyngsta rekryteringarna under Q3

Karriär Flera bolag har stärkt sina trupper med nyrekryteringar till tunga poster. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under tredje kvartalet 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige