Image

Specialfastigheter köper av Starwood

Transaktioner Specialfastigheter köper FOI-byggnaden, omfattande nästan 25 000 kvadratmeter, i Kista av Starwood Capital Group.
Publicerad den 22 April 2016
Åsa Hedenberg. Bild: Specialfastigheter
Åsa Hedenberg.

Specialfastigheter har förvärvat del av fastigheten Kista Färöarna 1 från ett dotterbolag till Starwood Capital Group.

Byggnaden som förvärvas uppgår till cirka 24 600 kvadratmeter LOA och är fullt uthyrd till Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI).

Den förvärvade delen är tänkt att styckas av från befintlig tomträtt, medan den resterande delen kommer behållas av Starwood. Byggnaden har nyligen tomställts av fastighetsägaren som planerar en omfattande utveckling av fastigheten.

Tillträdet, som beräknas ske under senare delen av 2016, är villkorat av bland annat genomförd avstyckning av FOI-fastigheten med tillhörande tomträtt.

– Vi är mycket nöjda med att förvärva fastigheten i Kista då den hyrs av verksamheter med höga säkerhetskrav, och därmed ligger helt i linje med vår strategi, säger Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter.

Starwood Capital Group, via ett kontrollerat dotterbolag till Starwood Global Opportunity Fund X (SOF X), behåller den andra byggnaden på fastigheten. SOF X förvärvade fastigheten Färöarna 1 som del av förvärvet av Sveareal och Norska DNB NOR Eiendomsinvest I ASA.

– När vi förvärvade Färöarna 1 var vi övertygade om att vi skulle se fortsatt stark efter-frågan för kvalitetsfastigheter såsom FOI-fastigheten, säger Richard Vaaje, Vice President vid Starwood Capital Group. Vi är glada över att vår strategi har bekräftats.

– FOI-byggnaden är idag fullt utvecklad och försäljningen innebär att vi kan fokusera på att utveckla resterande del av fastigheten. Vi är väldigt glada över att ha tecknat avtal med Specialfastigheter som vi ser som en naturlig och långsiktig ägare av FOI-byggnaden, säger Joen Siggelin vid Scius Partners, Starwoods partner i Sverige.

Savills har varit Specialfastigheters rådgivare vid fastighetsaffären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige