Image

Spaden i marken för Partille Port

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för Partille Port – ett av landets hetaste projekt som omfattar såväl bostäder som kommersiella ytor.
Publicerad den 21 Juni 2016
I går togs det första spadtaget för Partille Port. Bild: Peab
I går togs det första spadtaget för Partille Port.

Det var glada miner när första spadtaget genomfördes för Partille Port. Byggprojektet rankas som ett av de hetaste i landet och detta i en kommun som drar näst mest klick på Hemnet i jakten efter en bra bostad.

– Byggandet av 800 bostäder och nya handelsytor inom Partille Port kommer öka attraktiviteten ytterligare för vår kommun, konstaterade Stefan Svensson, kommunstyrelsen ordförande.

Att Partille Port är ett angeläget projekt inom Peab stod klart när talarlistan presenterades. Efter att Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad, hälsade välkommen, var det dags för Peabs koncernchef Jesper Göransson att utfrågas av moderatorn Pernilla Warberg.

– Peab har några riktigt stora byggprojekt i landet varav Partille Port hör till de större. Gemensamt för våra satsningar är att de ligger i tillväxtkommuner och där det finns ett stort behov av nya bostäder. Men för oss på Peab är inte storleken viktig eller att vara störst. Ännu viktigare att vi upplevs som bäst av både kunder, medarbetare och samarbetspartners, slog Jesper Göransson fast.

Peabs grundare Mats Paulsson var också med och kunde berätta att Partille Port är ett projekt som fångat hans intresse sedan flera år. Mats Paulsson passade på att tacka alla medarbetare som sett till att Peab utvecklats till landets största byggföretag i Sverige de senaste sex åren.

Även arkitekterna bakom Partille Port närvarade. Nisse Hassellöf från QPG och Per Andersson från Sydväst Arkitekter avslöjade vilka förebilderna har varit inför uppdraget.

– Storgårdskaraktären som finns bland landshövdingshusen i Majorna är en influens. Sedan har vi haft god nytta av kommunens gestaltningsprogram i arbetet med att skapa en arkitektur som vi vill ska vara tidlös och kännas attraktiv under många år, sa Nisse Hassellöf.

Efter scenprogrammet var det dags för det traditionella spadtaget. Denna gång kompletterat med att alla närvarande fick var sin liten spade och därigenom bidra till ett projekt som kommer att få stor uppmärksamhet de närmaste åren och fylla ett viktigt behov i bostadsbristens Sverige.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY