Image
Knarrholmen i Göteborgs södra skärgård har sålts till Billström Riemer Andersson AB.
Knarrholmen i Göteborgs södra skärgård har sålts till Billström Riemer Andersson AB. Bild: Newsec

Snabb försäljning av Knarrholmen

Transaktioner För mindre än en månad sedan kommunicerade Newsec att man fått säljuppdraget för ön Knarrholmen i Göteborgs södra skärgård. Nu är ön såld.
Publicerad den 17 April 2014

Ön Knarrholmen i Göteborgs södra skärgård är nu såld. Köpare är Billström Riemer Andersson AB (BRA Bygg) som kommer att tillträda efter sommaren. Säljaren, IF Metall Göteborg/Handels avd 24 förening för rekreation, har anlitat Newsec Investment som rådgivare i samband försäljningen.

- Vi är stolta och glada över att gå in som ägare till denna historiska och anrika ö. Vi har en vision och en plan för öns framtid som vi tror mycket på. Det ska bli en ära att få förvalta och utveckla Knarrholmen i linje med de mål som kommunen har för Göteborgs skärgård, samt fortsatt aktivt arbeta med den detaljplaneprocess som tidigare ägare initierat, ett arbete som ligger planlagt under 2015, säger Magnus Riemer, vd Billström Riemer Andersson AB.

Parterna har överenskommit om att avvakta med att offentliggöra köpeskillingen.

- Vi bedömer att Billström Riemer Andersson AB kommer att tillvarata öns potential på bästa möjliga sätt, så vi är därför glada att nu överlämna denna fantastiska ö till ett företag med starka rötter i Göteborg, framför företrädare för IF Metall Göteborg/Handels avdelning 24, förening för rekreation i ett gemensamt uttalande.

- Det har varit stimulerande att få arbeta med försäljningen av Knarrholmen och vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet att företräda säljaren. Vår ursprungliga tidsplan var att ha försäljningen klar innan sommaren. Tack vare den mycket stora uppmärksamhet vårt förmedlingsarbete fått har vi redan nu nått i mål, säger Anders Åberg, vd för Newsec Investment.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige