Image

Slussgården köper på Södermalm

Transaktioner Slussgården växer ytterligare på Södermalm genom att förvärva fastigheten Sandbacken mindre 38 på Renstiernas gata 12 av Brf Söders Hantverkshus för 329 miljoner kronor.
Publicerad den 2 September 2016
Hantverkshuset. Bild: Slussgården
Hantverkshuset.

Fastigheten kallas även allmänt Hantverkshuset och lokalytan uppgår till cirka 6 900 kvadratmeter. Fastigheten består av kommersiella lokaler och inrymmer huvudsakligen kontorsytor, men även butiksyta och hantverkslokaler. I och med förvärvet blir medlemmarna hyresgäster till Slussgården. Brf Söders Hantverkshus säljer till Slussgården för 329 miljoner kronor.

Fastigheten uppfördes i början på 1950-talet av Stockholms stadshantverksförening. Bland annat har Carl Malmstens Verkstadsskola haft lokaler i fastigheten och fortfarande verkar några hyresgäster inom hantverksindustrin. Bland de 20 hyresgästerna finns flera arkitektkontor och konditoriet Chokladfabriken.

Tillsammans med grannfastigheten Sandbacken mindre 39, som Slussgården förvärvade den 1 juni 2016, pågår ett planärende för att utveckla kvarteret med en tillbyggnad om sex våningar samt en påbyggnad på befintliga fastigheter, totalt cirka 4 000 kvadratmeter.

– Slussgården växer igen på Södermalm och i närområdet av Slussen med ytterligare en fastighet. Därmed förstärker vi vår närvaro ytterligare i den del av Södermalm som kommer få en mycket intressant hyresmarknad i och med Slussens omdaning och tunnelbanans utbredning, säger Jari Lalli, vd för Slussgården.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY