Image

Slottner: ”Gör saluhall av brandstationen”

Bygg/Arkitektur Kristdemokraten Erik Slottner vill att brandstationen på Kungsholmen ska göras om till saluhall när Räddningstjänsten flyttar till det nya projektet Park 1.
Publicerad den 11 Februari 2013
Erik Slottner. Bild: Kristdemokraterna
Erik Slottner.

– Kungsholmens brandstation är en viktig byggnad på Kungsholmen och bör fyllas med verksamhet som kommer alla kungsholmsbor till del den dag räddningstjänsten får nya lokaler 2016. Vi förordar en saluhall med restauranger och en uteservering. I byggnadens övre våningsplan skulle en föreningslokal för både yngre och äldre kunna bildas, säger Slottner, som är vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus samt ledamot i Stadsbyggnadsnämnden, och Mikael Valier, Kristdemokraternas representant i Kungsholmens stadsdelsnämnd, i ett gemensamt uttalande.

– Brandstationen får inte bli en sluten byggnad stängd för allmänheten när verksamheten ska ändra karaktär under 2016. Byggnaden är kulturhistoriskt intressant och viktig för många boende på Kungsholmen. Att göra nedervåningen till en saluhall med restauranger och en uteservering längs Hantverkargatan vore bästa sättet att göra fastigheten publik. Byggnadens exteriör gör den mycket lämplig som saluhall och ytan framför huset ger förutsättningar för en stor och attraktiv uteservering.

– Det råder brist på föreningslokaler, både för yngre och för äldre. Ett attraktivt förslag är därför att låta föreningslivet få tillträde till den övre våningen av brandstationen. Det är naturligtvis en större utmaning rent ekonomiskt men bör ändå prövas för att på så sätt skapa en generationsövergripande föreningslokal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY