Image
Fastigheten Väghyveln 6 får Blackrock som ny ägare.
Fastigheten Väghyveln 6 får Blackrock som ny ägare. Bild: Slättö

Slättö säljer till Blackrock

Transaktioner Slättö Value Add I har genom logistikplattformen Evolv avyttrat en pågående logistikutveckling i Pilängen Logistics Park i Örebro till Blackrock Alternatives.
Publicerad den 14 Februari 2023

Fastigheten omfattar en lastmile-logistikterminal på cirka 4 400 kvadratmeter fullt uthyrd till Budbee samt en generisk logistikbyggnad på cirka 14 400 kvadratmeter. Fastigheten, Väghyveln 6, ligger i Pilängen Logistikpark vid E18/E20, sydväst om Örebro. Byggnaderna kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good och inkluderar 500 kW solkraft. Bygget pågår och lokalerna förväntas vara tillgängliga för hyresgästerna från och med tredje kvartalet 2023.
– Vi är glada över att kunna avsluta denna transaktion och ser fram emot att slutföra utvecklingen av dessa två främsta logistikbyggnader i nära samarbete med Blackrock-teamet, säger Lars Axelsson, Head of Evolv och Partner på Slättö Förvaltning.
– Vi är glada över att fortsätta bygga Blackrocks nordiska fastighetsportfölj och ytterligare stärka vårt regionala närvaro inom logistik genom detta förvärv. Tillsammans med Slättö ser vi fram emot att utveckla dessa logistikbyggnader, med hållbarhet i centrum, för att stödja den accelererade tillväxten av e-handel, kommenterar Thorsten Slytå, vd och Nordenchef på Blackrock.

Mannheimer Swartling och JLL fungerade som rådgivare till Slättö.

Linklaters och Colliers agerade rådgivare till Blackrock Alternatives.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige