Image

Skövdebostäder skapar 189 nya lägenheter

Bostäder Skövdebostäders investering uppgår till 416 miljoner kronor. Lägenheterna är fördelade på sex hus i åtta våningar och första inflyttning förväntas ske 2019.
Publicerad den 29 Juni 2017
Lägenheterna är fördelade på sex hus. Bild: Studio Ekberg/Linus Romberg
Lägenheterna är fördelade på sex hus.

Kontraktsskrivningen har föregåtts av flera månaders bearbetning av projektet då Skövdebostäder sett det statliga investeringsstödet som en förutsättning för att genomföra projektet. Investeringsstödet anger en bestämd normhyra vilket gör att produktionskostnaderna inte kan vara hur höga som helst.

- Det har varit en resa att komma i mål med upphandlingen av Frostalidsprojektet. För oss var det avgörande att hitta fram till en lösning som inte gör avkall på kvaliteten men som samtidigt inte skenar i kostnader. För att ett projekt ska vara aktuellt för investeringsstöd måste vi ha en kalkyl som klarar en normhyra på 1 300 kronor per kvadratmeter. Skälet till denna begränsning är att stödet inte ska bidra till att produktionskostnaderna blir för höga utan se till att hyrorna hålls på en rimlig nivå, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Lägenheterna är fördelade på sex hus i åtta våningar och det finns tvåor, treor, fyror och femmor. Första inflyttning förväntas ske 2019.

Frostaliden blir Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme. Genom att bygga med trästomme vill Skövdebostäder bidra till en hållbar miljö.

– Det är spännande att få vara med och utveckla trähustekniken genom detta stora projekt. Erfarenheten av att bygga så här stora hus i trä är inte så stor i Sverige ännu. Därför är en viktig del att utveckla processerna så att träbyggnation också blir hållbart ekonomiskt, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige