Image
Skiab – ägt av Skistar och Peab – köper i Vemdalen.
Skiab – ägt av Skistar och Peab – köper i Vemdalen. Bild: Skiab

Skistar och Peab köper i Vemdalen

Transaktioner Det gemensamägda bolaget mellan Skistar AB och Peab, Skiab Invest AB, satsar nu på att vidareutveckla boendekoncept och förvärvar tre fastigheter och en byggrätt i Vemdalsskalet. I likhet med övriga lodger och hotell som Skiab äger kommer Skistar att sköta uthyrningen av samtliga fastigheter. Med affären kommer därmed Skiab äga sju förstklassiga aktivitetshotell och lodger i Trysil, Hemsedal, Sälen och Vemdalen, där Skistar sköter driften.
Publicerad den 14 April 2022
Annons
Image

– Som ett led i Skiabs arbete att utveckla moderna, högkvalitativa och hållbara kommersiella fastigheter och bostäder, är lägenheter med bästa ski-in-ski-out läge en central del. Därför känns det mycket bra att vi nu lyckats förvärva strategiskt viktiga fastigheter och byggrätter på bästa läge med mycket stor potential i Vemdalsskalet, säger Matilda Öberg, vd på Skiab Invest AB.

Förvärvet omfattar restaurang Passet, Ski Lodge Skalspasset (27 lägenheter) och Bergsgården (17 lägenheter), samt en byggrätt. Totalt uppgår den uthyrningsbara ytan till cirka 4 000 kvadratmeter och den angränsade byggrätten omfattar cirka 7 000 BTA. Tillträde sker den 1 juli.

– Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien är det viktigt för oss att kunna erbjuda förstklassigt boende med bästa läge för en bekymmersfri vistelse med närhet till pister, service och bekvämligheter. När vi nu kan driva Ski Lodge Skalspasset i egen regi ser jag stora möjligheter att kunna ge våra gäster ännu bättre helhetslösningar och komfort i Vemdalen, som är en viktig del av den minnesvärda fjällupplevelsen, säger Lars-Göran Dahl, fastighetsutvecklingsdirektör på Skistar AB.

– Vi på Skalspasset Fastigheter har varit drivande i Vemdalsskalets utveckling i nästan 20 år. Affären med Skiab och Skistar ser vi som ett positivt och naturligt steg för områdets fortsatta utveckling, säger Gunnar Forss, delägare i Skalspasset Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige