Image

SKB bygger bostäder på Värmdö och Lidingö

Bygg/Arkitektur Stockholms Kooperativa Bostadsförening kommer de närmaste åren att bygga totalt 240 bostäder på Lidingö och Värmdö. Det står klart sedan man vunnit markanvisningstävlingar i områdena.
Publicerad den 12 Februari 2015

– Det känns otroligt bra att SKB nu får möjligheten att bygga kooperativa hyresrätter i två nya kommuner, Lidingö och Värmdö. Det är efterfrågat av våra medlemmar och ligger helt i linje med SKB:s ambition att bygga 1 000 nya lägenheter på fem år, säger Eva Nordström, vd för SKB.

SKB och ÅWL Arkitekter vann markanvisningstävlingen om att få bygga i Rudboda på norra Lidingö. De tolv inkomna förslagen bedömdes efter tre kriterier: gestaltning, ekonomi samt miljö- och hållbarhet. SKB vann med motiveringen ”tidlös arkitektonisk karaktär av hög kvalité som hör hemma i Rudboda".

Projektet består av drygt 150 lägenheter i tre huskroppar. Nu startar detaljplanearbetet och byggstart beräknas till år 2018.

Villeroy & Boch Gustavsberg AB flyttar sin produktion av sanitetsporslin till en annan del av Gustavsberg och Värmdö kommun tar tillfället i akt att omvandla fabriksområdet till en ny stadsdel med 1 400 bostäder.

Av de totalt 15 inkomna anbuden till markanvisningstävlingen som utlystes av Värmdö kommun har SKB tilldelats en byggrätt på omkring 7 800 kvadratmeter, vilket kommer att ge plats åt cirka 90 lägenheter. Byggstart blir redan 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige