Image

Skanska utvecklar handelsplats i Bålsta åt Ica

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och säljer en handelsfastighet på 6 760 kvadratmeter i Lillsjön, Bålsta. Köpare är Ica Fastigheter. Projektet startar under tredje kvartalet, 2018 och tillträdet av Ica-butiken är planerad till våren 2020.
Publicerad den 23 Augusti 2018

– Vi är stolta över att tillsammans med Ica utveckla denna moderna handelsplats som möter framtidens krav på handel och upplevelse. Stort fokus ligger på utformning av butiken, husets gestaltning och området som helhet. Det första avtalet som tecknas är med Ica Fastigheter, uthyrning av resterande ytor i området pågår, säger Henrik Ahnström, affärsområdeschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Handelsplatsen i Lillsjön omfattar totalt cirka 10 000 kvadratmeter och ligger längs den södra infarten från E18, vilken ska leda till en mer levande och attraktiv infart till Bålsta.

– Vi är glada att tillsammans med Skanska skapa en ny mötesplats och destination för mat och hälsa i Bålsta. Ica Fastigheter har dessutom ett ambitiöst miljötänk vilket kommer genomsyra platsen och kunderbjudandet, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige