Image

Skanska rekryterar två

Bolag Lena Hök blir ny Senior Vice President Green & Community Investment på Skanska och Larry Casey får den nya rollen som Senior Vice President Market Making.
Publicerad den 7 Juni 2017
Lena Hök och Larry Casey. Bild: Skanska
Lena Hök och Larry Casey.

Lena Hök kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på Skandia och verksamhetschef för Skandias forskningsstiftelse ’Idéer för livet’. Hon är också medlem i styrelsen för Sida, Styrelsen för Internationellt Utvecklingsarbetet, och är ordförande för den svenska kommittén för Corporate Responsibility och anti-korruption i den internationella handelskammaren.

– Skanska fokuserar på hållbarhetsområden, som grönt och CI, där vi tror att vi kan påverka mest och bidra på ett positivt sätt till samhället och uppfylla Skanskas löfte om att bygga för ett bättre samhälle. Genom att leverera projekt och fokusera på hur vi genomför dem på ett hållbart sätt för våra anställda, kunder och samhället där vi verkar. Att vara duktiga på hållbarhetsfrågor är en konkurrensfördel men också något som förväntas av oss. Lena har mycket erfarenhet av att framgångsrikt förena hållbarhetsfrågor med affärer och jag ser mycket fram emot att jobba ihop, säger Christel Åkerman, vice vd på Skanska.

– Jag har blivit mycket imponerad av Skanskas starka värderingar och starka övertygelse om att bolaget via affärsverksamheten kan bidra till ett bättre samhälle. Som ett av världens ledande bygg- och utvecklingsföretag har Skanska stora möjligheter att påverka och bidra till en hållbar utveckling. Jag ser stort fram emot möjligheten att delta i det arbetet med att stärka företagets erbjudanden likaväl som för en hållbar utveckling, säger Lena Hök. 

För att stärka Skanskas fokus på kunderna och utveckla den kundorienterade kulturen på företaget har Skanska etablerat en ny tjänst som Senior Vice President Market Making. Den 26 juni tillträder Larry Casey tjänsten. 

Larry Casey har arbetat på Skanska i 13 år. Tidigare var han vice vd på Skanska USA Building med ansvar för strategi och marknad. I den rollen var han även ansvarig för försäljning, marknadsföring, Skanskas Center of Exellence och stöd i anbudsprocessen för större projekt. I sin nya tjänst rapporterar Larry Casey till Claes Larsson, vice vd, Skanska.  

– Jag ser mycket fram emot att jobba med Larry i hans nya roll. Skanska har många konkurrensfördelar genom sina erfarna och kompetenta medarbetare, sina plattformar för att genomföra framgångsrika projekt och en stark och innovativ kultur. Larry är känd för sin förståelse av marknaden och kunderna och jag är säker på att han kommer att kunna utveckla den vidare och ta tillvara på Skanskas styrkor, säger Claes Larsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige