Image

Skanska investerar stort i kontorsprojekt i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 960 miljoner kronor i projektet i Helsingfors. Byggnaden, som är helt uthyrd, blir kontor för European Chemicals Agency, ECHA, som Skanska tecknade hyreskontrakt med i december 2017.
Publicerad den 27 Mars 2018

Byggkontraktet är värt cirka 860 miljoner kronor och inkluderas i orderbokningen för det första kvartalet 2018.

Den åtta våningar höga byggnaden byggs i en central del av området Telakkaranta i Helsingfors. Området är ett av de sista historiska industriområdena i centrala Helsingfors. Projektet kommer att bevara områdets historia, bland annat blir en kulturminnesmärkt tegelbyggnad en del av den nya byggnaden och ett gammalt gjuteri intill byggnaden byggs om till ett konferens- och eventcenter. Hela området genomgår en förvandling som även omfattar bostadsområden.

Totalt omfattar EHCA:s nya kontor 17 500 kvadratmeter uthyrbar yta. Byggnadsarbetet har redan påbörjats och projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige