Image

Skanska investerar 300 miljoner kronor i polishus

INVESTERING Skanska och Polismyndigheten i Skåne har efter regeringens medgivande tecknat ett 25-årigt hyreskontrakt för ett nytt polishus i Toftanäs i nordöstra Malmö. Skanskas investering uppgår till cirka 300 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Juni 2008

Det nya polishuset kommer att innehålla Polisens operativa enheter och omfatta totalt 16 000 kvadratmeter varav 9 000 kvadratmeter kommer att utgöra kontorsyta och cirka 7 000 kvadratmeter lokaler för bland annat verkstad, garage och motion.

Genom en om- och tillbyggnad av det befintliga polishuset i kvarteret Gasklockan i centrala Malmö samlas polismyndigheten, åklagarmyndigheten, ekobrottsmyndigheten, domstolsverket och kriminalvårdsverket på samma plats, vilket skapar ytterligare lokalbehov för polisen. Det nya polishuset i Toftanäs kommer bland annat att inrymma länskommunikationscentralen, piketenheten, utrustningsenheten och fordonsservice.

- Vi känner oss stolta över att återigen ha fått Polismyndighetens förtroende att utveckla en ny anläggning som kommer att bli skräddarsydd för deras verksamhet, säger Richard Hultin, vd Skanska Öresund.

Projektet påbörjas under det tredje kvartalet 2008 och beräknas vara färdigställt för inflyttning under det andra kvartalet 2010. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige.


Skanska har tidigare utvecklat projekt till Polisen ibland annat Växjö och Uppsala.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige