Image
Bild: Strategisk Arkitektur

Skanska får bygga Lundbergs Bokbindaren i Linköping

Bygg I december tecknade Lundbergs ett hyresavtal med Handelsbanken om 3 650 kvadratmeter i det nya kontorshuset Bokbindaren i Linköping. Nu har man gett Skanska bygguppdraget. Huset blir sex våningar högt med garageplan under jord. Ordervärdet är 140 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Mars 2012
Bild: Strategisk Arkitektur
Bokbindaren 3. Bilder: Strategisk Arkitektur. Bild: Strategisk Arkitektur
Bokbindaren 3. Bilder: Strategisk Arkitektur.

- Vi är glada och stolta över att få förtroendet från Lundbergs att bidra till utvecklingen av centrala Linköping. Det centrala läget innebär att vi ställs inför utmaningar där vår kompetens inom miljö och säkerhet kommer till god användning. Vi kommer bland annat att minimera transporterna till och från byggarbetsplatsen genom att nyttja våra egenutvecklade logistiklösningar, säger Jan-Erik Lundh, distriktschef på Skanska Sverige.

Det nya kontorshuset byggs i kvarteret Bokbindaren 28 utefter Ågatan intill Näringslivets hus där det tidigare varit parkeringsplats. Huset kommer till stor del rymma lokaler för Handelsbanken. Byggstart är planerad till april 2012 med planerat färdigställande i februari 2014.
- Projektet bidrar till att skapa en attraktivare centrumkärna och kompletterar vårt växande bestånd i Linköping väl. Utformningen av huset medger stor flexibilitet för kommande hyresgäster. Skanska har erbjudit oss en stark organisation och vi ser fram emot att få ta del av företagets breda miljökunnande, säger Henrik Landelius, chef projektutveckling, Fastighets AB L E Lundberg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige