Image
Skanska bygger åt Vectura.
Skanska bygger åt Vectura. Bild: Skanska

Skanska bygger kontor åt Vectura i Lund

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Vectura Fastigheter att uppföra en byggnad för kontor och forskning i Brunnshög, Lund. Kontraktet är värt cirka 650 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Sverige i det andra kvartalet 2023.
Publicerad den 12 Juni 2023

Det nya kontoret blir säte för Kockums och Combitechs verksamheter i Skåne. De båda bolagen som ingår i Saab AB kommer även att ha en bas för forskning och utveckling i fastigheten.

Kontorshuset kommer att bli nio våningar högt och omfattar totalt 24 000 kvadratmeter. Det ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav och målsättningen är att det ska certifieras enligt LEED Gold.

Byggnadsarbetena påbörjas inom kort och projektet ska vara färdigt under tredje kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige