Image
Väsbyhems kontor.
Väsbyhems kontor. Bild: Väsbyhem

Skanska bygger bostäder i samverkan med Väsbyhem

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Väsbyhem om fortsatt samarbete med kvarter Hasselnöten på Hasselgatan i Upplands Väsby norr om Stockholm. Avtalet gäller ett nytt flerfamiljshus med 63 hyreslägenheter och tillhörande garage. Ordervärdet är drygt 200 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Mars 2023

Byggprojektet utgör andra etappen i ett samarbete mellan Skanska och AB Väsbyhem om att binda samman bostadsområdena Sigma och Väsbyskogen. Avtalet som nu tecknats omfattar två nya hus; ett punkthus i åtta våningar och ett lamellhus i sex våningar, med tillhörande garage. Bruttoytan är cirka 9 500 kvadratmeter varav drygt 2 800 kvadratmeter utgörs av garage.

Projektet ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. I projektet kommer det läggas stor vikt vid social hållbarhet, bland annat genom förnyelse av Hasselbadet som möjliggör för aktiviteter för barn och unga.

Tidigare har Skanska byggt en ny fristående tvättstuga samt rivit befintligt aktivitetshus och utomhusbad i området för att möjliggöra byggnationen av de nya bostadshusen.

Byggstart är planerad till fjärde kvartalet 2023 med färdigställande under andra kvartalet 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige