Image
Skåneporten köper av Coop.
Skåneporten köper av Coop. Bild: Skåneporten

Skåneporten köper av Coop i Kristianstad

Transaktioner Skåneporten köper stadsdelscentret i Vä, Kristianstad. Säljare är Coop, som blir hyresgäst och har skrivit på ett långt avtal.
Publicerad den 9 December 2019

– Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet som är att driva framgångsrika Coopbutiker under devisen Prisvärd Hållbar Matglädje. Vi är glada att få sälja till en lokal och långsiktig aktör som kommer att förstärka området med mer handel vilket är bra för oss och våra kunder som kommer från ett allt större upptagningsområde runt Vä, säger Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering på Coop Kristianstad Blekinge.

– Förutom att stärka marknadsplatsen så skapar försäljningen väldigt bra förutsättningar för fortsatt utveckling av vårt butiksnät och framtida nyetableringar, säger Martin Runquist, Vd Coop Kristianstad Blekinge.

Affären omfattar fastigheterna Vä 157:8, Vä 157:9 och Vä 157:11 – totalt cirka 4 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Inom fastigheterna finns möjlighet att bygga ytterligare cirka 10 000 kvadratmeter verksamhetslokaler.

– Läget utmed E22, den starka lokala förankringen och det långsiktiga samarbetet med Coop gör centret till en attraktiv mötesplats. Vår ambition är att utveckla området och komplettera de befintliga verksamheterna med mer servicehandel, säger Andreas Meyer, vd på Skåneporten Fastigheter.
Cronholm & Partners har varit rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför säljer familjen – efter över 100 år

Transaktioner "Min farfar föddes i det huset…" För Balder var affärerna så små att de inte ens ledde till en pressrelease. För säljaren var det desto större – inte minst av emotionella skäl. Fastighetssverige berättar mer om Balders senaste affär i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY