Image

Skandia gör första förvärvet i Finland

Transaktioner Skandia Fastigheter tar nu steget in på den finska marknaden, genom förvärvet av kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors. Finlands växande ekonomi förväntas ge goda förutsättningar för fastighetsmarknaden – Skandia planerar nu att växa i Finland.
Publicerad den 3 Juli 2017
Skandia Fastigheter gör sitt första köp i Finland. Bild: Skandia Fastigheter
Skandia Fastigheter gör sitt första köp i Finland.

För Skandia Fastigheter utgör förvärvet startskottet för en växande finsk verksamhet inom bolagets samtliga nuvarande segment: kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. I likhet med Sverige är urbaniseringstrenden stark varför fokus inför kommande förvärv ligger på Helsingforsområdet, inklusive Esbo och Vanda.

- Den finska fastighetsmarknaden är attraktiv genom dess möjlighet att ge en högre direktavkastning relativt Sverige. Samtidigt blir Finlands ekonomi allt starkare, med goda förutsättningar för företagande och tillväxt, vilket på lång sikt även kan förväntas innebära en god värdetillväxt på den kommersiella fastighetsmarknaden. Dessutom har våra marknader likheter i form av transparens, affärsvillkor och sätt att samarbeta, säger Anders Kupsu, vd på Skandia Fastigheter.

Den förvärvade fastigheten Salmisaarenaukio 1, ligger i Gräsviken – ett modernt kontorsområde cirka tio minuter väst om Helsingfors stadskärna, med goda kommunikationer och närhet till service. Byggnaden uppfördes 2007 och har en uthyrbar area om 14 433 kvadratmeter vilka är uthyrda till elva hyresgäster. Säljare är det tyska bolaget Triuva.

Till en början kommer förvaltningen av det finska innehavet att hanteras av ett lokalt bolag, men planen är att på lite längre sikt bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Helsingfors.

- Etableringen i Finland är en viktig breddning av vår arena. Genom förvärvet av Salmisaarenaukio 1 tar vi det första steget in på denna spännande marknad, där vi nu ser mycket fram emot goda samarbeten, säger Olof M Boltzius, affärsutvecklare på Skandia Fastigheter med ansvar för Finland.

Brunswick Real Estate var rådgivare till Triuva.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige