Image
Danderyds Centrum.
Danderyds Centrum. Bild: Wester + Elsner Arkitekter/TMRW

Skandia Fastigheter väljer TL Bygg när Mörby Centrum blir Danderyds Centrum

Bygg/Arkitektur Byggentreprenören TL Bygg har tecknat avtal med Skandia Fastigheter avseende kommande etapp i ombyggnationen av Mörby Centrum. Fastighetsbolaget gör en stor satsning på området där Mörby Centrum förvandlas till det mer moderna Danderyds Centrum. Den aktuella ombyggnadsfasen avser omkring 38 000 kvadratmeter och beräknas pågå under tre år.
Publicerad den 15 April 2019

Mörby Centrum genomgår en modernisering med både till- och ombyggnader. I planerna finns en utbyggnad av centrumet där dagens 18 300 kvadratmeter butiksyta utökas till 33 000 kvadratmeter. Samtidigt kommer dagens kontorsyta dubbleras. I samband med omvandlingen får centrumet också ett nytt namn och varumärke: Danderyds Centrum.

Avtalet mellan parterna avser primärt ombyggnad av centrumområdets Hus 03 som byggdes på 60- och 70-talet med tillhörande kontor, handel och garage. Byggnaden är i sju våningsplan med en sammanlagd yta på omkring 38 000 kvadratmeter. Huset ska totalrenoveras med bland annat kontorsanpassningar, uppfräschning av handelsytor och flytt av befintligt fläktrum. Renoveringen ska pågå utan att störa den pågående handeln i centrumet som ska vara öppet enligt ordinarie tider under hela projektet.
– Vi är väldigt glada över att Skandia Fastigheter har valt oss som samverkanspartner i ombyggnationen av Mörby Centrum. Det är ett riktigt prestigeuppdrag vi tilldelats, med tanke på projektets art och omfattning, som vi nu tar oss an med stor stolthet, säger Tomas Sahlström, Affärschef på TL Bygg. Skandia Fastigheter är ett bolag med värderingar i linje med våra egna där vårt gemensamma fokus på hållbarhet och långsiktighet bäddar för ett långt och framgångsrikt samarbete.
– Genom avtalet med TL Bygg har vi fått en partner som vi i nära samarbete med kan genomföra denna etapp i om- och tillbyggnaden av Mörby centrum, blivande Danderyds Centrum. TL Byggs organisation med stor erfarenhet av projekt med kvarsittande hyresgäster både i handel och kontor tillför ett stort mervärde till genomförandet av detta komplexa projekt, berättar John Walters, Projektchef på Skandia Fastigheter.

Fastigheten får en hög miljöklassning med miljöcertifiering Breeam, ett av de mest omfattande systemen på marknaden som inte bara väger in produktion, utan även byggprocessen och byggnadens relation till omgivningen.

Arbetet påbörjades i slutet av februari 2019 och beräknas pågå under cirka tre år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige