Image
Fastigheten Gäddan 8 i Västra hamnen kommer husera Malmö stads nya gymnasieskola.
Fastigheten Gäddan 8 i Västra hamnen kommer husera Malmö stads nya gymnasieskola. Bild: Frasse Franzén, Malmö Stad

Skandia Fastigheter hyr ut 9 000 kvadratmeter till Malmö stads nya gymnasium

Uthyrning Malmö har ett ökande behov av gymnasieplatser och hittar allt fler av dem i Skandia Fastigheters bestånd. Lagom till höstterminen i år öppnade Sjölins gymnasium i Västra hamnen och 2024 får de sällskap i området av det kommunala Malmö Neptunigymnasium – en nystartad skola för 1 000 elever i fastigheten Gäddan 8.
Publicerad den 12 Oktober 2023

Malmö Neptunigymnasium drivs av Malmö stad och kommer att ha fokus på hälsa, samhällsnytta och välfärd. Skolan kommer också att erbjuda introduktionsprogram, yrkesprogram och högskoleförberedande program under samma tak. Filosofin bakom upplägget är att ungdomar med olika intressen och erfarenhet ska mötas under sin utbildning, med positiva integrerande effekter.
– Många ungdomar vill jobba med och för andra människor, de vill göra skillnad för andra och för samhället och på Malmö Neptunigymnasium leder utbildningen till jobb inom bland annat vård, medicin, hälsa och omsorg. Skolans läge är viktigt för både potentiella elever och medarbetare – det är inte ofta vi får möjligheten att starta en helt ny gymnasieskola i ljusa och moderna lokaler mitt i centrala Malmö, säger Anneli Schwartz, direktör för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Malmö stad.
– Med det stora behov som råder är det extra roligt att nu få bidra till att tillföra 1 300 nya gymnasieplatser genom Malmö Neptunigymnasium, och även Academedias Sjölins gymnasium som nyligen öppnat för 300 elever i vår fastighet Aktern 5. Extra stolta är vi över att vara en av få privata aktörer i branschen som fått förtroende att samarbeta med Malmö stad i detta hänseende. Hos oss får de inte minst en hyresvärd med särskilt fokus på hälsa och trygghet – vårt mål är att genomlysa alla våra skolmiljöer med hjälp av vårt egenutvecklade verktyg Hälsohoppet, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, marknadsområdeschef för Malmö på Skandia Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige