Image

Sjaelsö säljer till Alecta för 427 miljoner

TRANSAKTIONER Sjaelsö säljer tre handelsfastigheter till Alecta pensionsförsäkring. Det rör sig om projekt i Helsingborg, Åkersberga och Borås på drygt 30 000 kvadratmeter. Det totala försäljningsvärdet är 427 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Februari 2010

Projektet i Helsingborg som är ett joint venture med Norcap, är färdigställt med en 9 100 kvadratmeter stor butik för Coop Forum samt en tankstation. Alecta tillträder 1 april 2010.

Projektet i Åkersberga är på 13 000 kvadratmeter där etapp 1 som är på 10 000 kvadratmeter är uthyrt till bland andra Coop. Handelsplatsen kommer att färdigställas och öppnas hösten 2011.

I Borås utvecklar Sjaelsö en handelsplats om 20 000 kvadratmeter. I etapp 1 har hyresavtal ingåtts med City Gross om en 10 000 kvadratmeter stor butik med en öppning våren 2011.

Åkersberga och Borås är sålda genom en forward funding och är villkorade av detaljplan och bygglov.

Persen Skei har varit rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige