Image

Sjaelsö säljer mer till Alecta

Transaktioner Sjaelsö säljer etapp 2 av projektet i Lundaskog, Borås, till Alecta för 86 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Maj 2012

Sjaelsö sålde år 2010 första etappen – 10 000 kvadratmeter med City Gross som hyresgäst – av projektet till Alecta. Nu köper Alecta också etapp 2, som omfattar 6 000 kvadratmeter butikslokaler.

Byggstart för etapp 2 är planerat till juni 2012 och butikerna kommer att stå klara till våren 2013. Jula, Arken Zoo och en tredje aktör inom sällanköpssortimentet är klara hyresgäster.

- De aktörer som är aktuella för den fortsatta utvecklingen av handelsområdet i Borås kompletterar City Gross på ett utmärkt sätt och vi är mycket nöjda med att Sjaelsö nu färdigställer området”, säger Anders Grehag, Real Estate Asset Manager på Alecta.

- Vi är glada att vi får fortsätta vårt goda samarbete med Alecta. Att vi utvecklat och sålt 36 000 kvadratmeter boxshops de senaste två åren visar att vi är en av de ledande utvecklarna inom segmentet, säger Pero Popovski, vd på Sjaelsö Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige