Image

SHH emitterar företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering SHH Bostad har beslutat att emittera säkerställda företagsobligationer om 230 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Maj 2017

SHH Bostad avser att ansöka om notering av obligationerna på Nasdaq Stockholm. Obligationerna emitteras under en total ram om 500 miljoner kronor och kommer att löpa på fyra år med en rörlig ränta om Stibor 3m + 6,5 procent. Likviddag planeras till 7 juni 2017. Emissionslikviden avses användas i bolagets löpande verksamhet, inklusive refinansiering av befintliga lån och investeringar.

– Vi är mycket nöjda med det stora intresset från investerare i vår första obligationsemission som snabbt blev övertecknad. Vi ser det som en positiv bekräftelse på vår affärsmodell och kapitaltillskottet ger SHH en god beredskap för fortsatt expansion, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef, SHH Bostad.

Arctic Securities har agerat finansiell rådgivare och Advokatfirman Lindahl har agerat legal rådgivare i samband med obligationsemissionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige