Image

Serneke säljer 50 procent av Karlastaden

Transaktioner NREP köper, genom Nordic Strategies Fund II, 50 procent av Sernekes projekt Karlastaden i Göteborg. Förvärvet baseras på den kommande detaljplanen och görs med ett förväntat totalt underliggande byggrättsvärde om cirka 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 29 Juni 2016
Karlastaden. Bild: SOM
Karlastaden. Rickard S Dahlberg. Bild: NREP
Rickard S Dahlberg. Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Serneke och NREP bildar för ändamålet ett hälftenägt joint venture-bolag som kommer utveckla bostäder och kommersiella fastigheter i den nya stadsdelen.

Karlastaden kommer att bli en helt ny central stadsdel på Lindholmen i Göteborg. Stadsdelen ska inrymma tio kvarter med cirka 2 000 bostäder samt 70 000 kvadratmeter kommersiell yta. Området kommer även ge plats för Nordens högsta bostadshus, Karlatornet. Serneke har fram till nu drivit projektet i egen regi men tar nu in NREP som strategisk partner.

– Vi är väldigt glada över att få med oss NREP som partner i förverkligandet av denna världsunika stadsdel. Att få in en aktiv och engagerad partner som bidrar med hög kompetens inom projektutveckling, finansiering och transaktioner är oerhört viktigt för genomförandet av detta projekt, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

- Vi ser mycket fram emot att tillsammans med Serneke utveckla en attraktiv ny stadsdel i Göteborgs innerstad. Vi ser stor potential i Karlastaden och samarbetet med Serneke som är en otroligt stark aktör i Västsverige, säger Rickard Svensson Dahlberg, Partner och CIO på NREP.

Beräknad byggstart är planerad till augusti 2017 och estimerat projektvärde är cirka tio miljarder över 5-6 år. Försäljningen av bostäderna i Karlatornet påbörjades i juni 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige