Image

Serneke får prestigeuppdrag i Halmstad

Bygg/Arkitektur Det blir Serneke som får bygga kvarteret Borgen i Halmstad åt Halmstads Fastighets AB (HFAB). Projektet består av 179 lägenheter utmed Nissan och är värt cirka 239 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Augusti 2015
Serneke får uppdraget att bygga 179 lägenheter utmed Nissan i Halmstad åt HFAB. På bilden Ola Serneke, vd för Serneke Group AB och Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB. Bild: HFAB
Serneke får uppdraget att bygga 179 lägenheter utmed Nissan i Halmstad åt HFAB. På bilden Ola Serneke, vd för Serneke Group AB och Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

Kvarteret Borgen blir det tredje i raden som Serneke bygger för HFAB. Projektet omfattar 179 lägenheter fördelade på åtta hus samt underliggande parkeringsgarage. Serneke har blivit tilldelade totalentreprenaden och påbörjar projektering av de nya bostäderna i september.

- Det känns jättebra att vi har fått förtroendet ännu en gång. HFAB spänner bågen ännu mer i detta projekt och vi är stolta att få utföra totalentreprenaden, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

Ola Serneke, vd på Serneke Group AB:
– Vi är oerhört stolta över att ha vunnit detta spännande projekt. Totalt sett innebär detta att vi producerar närmare 400 lägenheter till Halmstadsborna under en sexårsperiod.

Inflyttning sker etappvis med första inflytt hösten 2017 och sista inflytt i februari 2018.

Kvarteret kommer att erbjuda bostäder om ett till fyra rum och kök. Några av de planerade tre- och fyrarummarna byggs som flexlägenheter vilket betyder att de boende kan välja om de vill ha två eller tre rum och kök respektive tre eller fyra rum och kök. Det kommer också att finnas lägenheter med egen ingång från gatuplanet samt lägenheter med en högre utrustningsnivå än vad som är vanligt i en hyresrätt.
Byggnaderna på Söders mest attraktiva läge vid Nissan får en spännande utformning med en blandning av materialval.

- Detta är den största nyproduktionen för HFAB på många år. Vi är mycket nöjda med att Serneke kan producera dessa högkvalitativa lägenheter på ett mycket kostnadseffektivt sätt säger Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB och fortsätter:

- Fastigheterna kommer att ha en egen prägel som skiljer sig från HFAB:s tidigare nyproduktion och ges en stil som knyter an till områdets marina atmosfär, säger Marie Dellhag som är chef för fastighetsutveckling.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY