Image
Adapta ligger bakom den största köpcentrumsatsningen i Göteborg på tio år. Serneke har fått byggordern.
Adapta ligger bakom den största köpcentrumsatsningen i Göteborg på tio år. Serneke har fått byggordern. Bild: Adapta

Serneke får order värd 900 miljoner

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag av Adapta Fastigheter att uppföra Kungälvs nya shoppingcenter. Med plats för 100 butiker och restauranger på cirka 35 000 kvadratmeter handelsyta är det den största köpcentrumsatsningen på tio år i Göteborgsregionen. Ordervärdet är på cirka 900 miljoner kronor.
Publicerad den 1 November 2016

Köpcentrumet byggs i den nya stadsdelen Kongahälla utmed E6, granne med stadens bostadssatsning i området och nya resecentrum. Byggnaden uppförs i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Total bruttoarea är cirka 35 000 kvadratmeter exklusive garage.

Kongahälla Shopping byggs genom en partneringentreprenad med Adapta och inkluderar koncernsamverkan där Serneke Anläggning utför markarbetet och Serneke Bygg uppför köpcentrumet. Serneke har tidigare genomfört framgångsrika partneringentreprenader med Adapta vid byggnation av köpcentrumen Södercity och Borgås i Kungsbacka.

- Vi är stolta att återigen få förtroendet av Adapta att bygga ett köpcentrum och det visar att vårt samarbete fungerar väl. Partnering som entreprenadform borgar för ekonomisk trygghet i projektet där vi jobbar mot samma mål med stort fokus på kostnadskontroll. Sett till ordervärdet är det Sernekes enskilt största projekt hittills, säger Toni Hultberg, regionchef, Serneke Bygg.

- Det ska bli roligt att göra ännu ett projekt med Serneke. Vi har haft ett gott samarbete i flera tidigare projekt, säger Per Thörnqvist, vd på Adapta.
Förberedande arbete har inletts och projektet kommer stå klart under 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige