Image

Serneke bygger om och till Byttorpsskolan i Borås

Bygg/Arkitektur När Byttorpsskolan ska växa och renoveras är det Serneke Bygg som utför entreprenaden åt Borås stad. Kontraktet är värt cirka 140 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Augusti 2019
Serneke bygger om och till Byttorpsskolan i Borås. Bild: Serneke
Serneke bygger om och till Byttorpsskolan i Borås.

Byttorpsskolan ska växa för att kunna ta emot tre parallella klasser i varje årskurs och totalt cirka 570 elever. Entreprenaden omfattar bland annat renovering och modernisering av den befintliga skolbyggnaden samt en ny tillbyggnad med lärosalar, kök och idrottshall.
– Det här är ett roligt och viktigt projekt då vi både får bygga nytt och bevara det gamla åt kommande generationers elever. Vi ser fram emot att samarbeta med Borås stad och elever och personal på Byttorpsskolan under de kommande åren då arbetena pågår, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke Bygg.
– Borås stad är glada över att vi har tecknat kontrakt och snart är igång med entreprenaden. Det är ett viktigt skolprojekt för oss, säger Richard Svanberg, t f byggavdelningschef på Borås stad.

Arbetena startar i oktober i år och beräknas vara helt klara i slutet av 2022.

Ordersumman om cirka 140 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY