Image

Serneke bygger lägenheter för HSB i Malmö

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med HSB i Malmö om att bygga 107 lägenheter i stadsdelen Sorgenfri i centrala Malmö. Ordern är värd omkring 158 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Mars 2018

Serneke ska som totalentreprenör producera 107 lägenheter fördelade på två fastigheter i en del av Sorgenfri som tidigare varit ett småskaligt industriområde och som nu formas till nya bostadskvarter.

På fastigheten Spiggan 1 ska 55 bostadsrätter byggas för brf Konduktören. På Spiggan 2 är det 52 hyresrätter som ska produceras. Projektet omfattar även byggnation av källare och garage under båda fastigheterna.

– Serneke har i över ett års tid samverkat med HSB och projekterat fram bygglovshandlingar som mynnat ut i detta intressanta projekt där vi som entreprenörer fått vara med och påverka i ett väldigt tidigt skede. Jag tror på denna typen av upphandlingar som gynnar samtliga inblandade parter, säger Rachad Azar, arbetschef för Serneke Bygg.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete i projektet som leder till fler bostäder till HSB:s medlemmar och bosparare. Projektutvecklingen i Sorgenfri har skett under längre tid och vi är glada över att spaden inom kort kommer i marken, säger Pernilla Nevsten, regionchef HSB ProjektPartner region Syd.

Byggstart sker under våren 2018 och inflyttning är beräknad till slutet av 2020.

Ordervärdet på cirka 158 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige