Image

Serneke bygger första etappen av Örgryte Torp

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att uppföra 64 lägenheter för Poseidon vid Delsjövägen i Göteborg där TV-huset tidigare låg. Projektsumman uppgår till cirka 124 miljoner.
Publicerad den 14 April 2015
Serneke har fått uppdradget att bygga den första etappen av Örgryte Torp vid Delsjövägen i Göteborg. Bild: Metro Arkitekter AB
Serneke har fått uppdradget att bygga den första etappen av Örgryte Torp vid Delsjövägen i Göteborg.

I Örgryte Torp i Göteborg ska det byggas totalt 500 bostäder. Bostads AB Poseidon ska uppföra totalt 180 hyresrätter i det nya bostadsområdet Örgryte Torp. Serneke har nu blivit upphandlade att bygga den första etappen. Etapp 1 omfattar nybyggnation av två fyravåningshus och garage samt en förskola med fyra avdelningar.

- Det känns både spännande och roligt att få vara med och bygga i området och samtidigt kul att vi återigen för utföra uppdrag åt Poseidon, säger Christer Egelind, arbetschef på Serneke.

Området ligger granne med Delsjöområdets naturreservat och bara en kort cykeltur från centrala Göteborg. Byggstarten sker till sommaren och bostäderna kommer stå klara i maj 2017.

- Det är ett spännande projekt i ett fantastiskt läge och det känns roligt att komma igång med byggnationen av hyresrätter i området. Det är också kul att Serneke har fått projektet, att bolaget har vuxit till sig och blivit en etablerad aktör, säger Cathrine Gerle, projektchef Bostads AB Poseidon.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige