Image

Serneke bygger för Akelius i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag av Akelius att bygga 72 yteffektiva smålägenheter som hyresrätter i tre och ett halvt plan i Halmstad. Projektet är en totalentreprenad och är värt cirka 66 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Maj 2016
Serneke bygger 72 lägenheter åt Akelius i Halmstad. Bild: Serneke
Serneke bygger 72 lägenheter åt Akelius i Halmstad.

Kvarteret Krusbäret ligger cirka en kilometer öster om Halmstad centrum. Den aktuella fastigheten inrymmer idag tre hus varav ett ska rivas och ersättas med den nyproduktion som Serneke fått i uppdrag att bygga.

– Projektet är framtaget i samarbete med Akelius där de haft ett önskemål om yteffektiva och energisnåla smålägenheter men där vi i övrigt fått fria händer att presentera ett förslag. Det mynnade ut i ett projekt som bägge parter är mycket nöjda med. Det här är helt i linje med vår satsning att växa i Halmstad samt att bredda oss mer mot utvecklingsprojekt, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

Projekteringen startar omgående och beräknad byggstart är i september. December 2017 ska alla lägenheter vara klara för inflyttning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige