Image

Serneke bygger bostäder i Varberg

Bostäder Den nya fastigheten på Håstens torg i centrala Varberg ska innehålla 43 bostäder och två butikslokaler. Lägenheterna kommer i huvudsak att bestå av trygghetsbostäder samt LSS-bostäder.
Publicerad den 8 September 2015

- Eftersom bostäder är en bristvara i Varberg i dag känns ett tillskott på drygt fyrtio hyresbostäder som mycket positivt. För Varbergs Bostad är det dessutom en viktig markering i vår förnyelse av Håsten som bostadsområde, säger Patrik Westin, Fastighetsutvecklingschef på Varbergs Bostad.

Huset byggs helt i prefabricerad betong och ska klara kraven för passivhus.

- Utmaningen i det här projektet ligger i att klara de högt ställda energikraven samt allt som följer med byggnation av trygghetsboende, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Byggstart sker till hösten och projektet ska vara klart i augusti 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY