Image
Serneke bygger åt Rikshem.
Serneke bygger åt Rikshem. Bild: A och D Arkitektkontor

Serneke bygger 92 lägenheter för Rikshem i Luleå

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Rikshem Samfast Luleå AB om att bygga 92 lägenheter i den växande nya stadsdelen Kronan i Luleå. Ordervärdet uppgår till cirka 105 miljoner kronor.
Publicerad den 10 December 2021

Entreprenaden omfattar 92 nyproducerade hyreslägenheter fördelat på två lamellhus i sex våningar med tillhörande utemiljöer och parkeringar. Husen är ritade av A och D Arkitektkontor och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Byggnaderna kommer bland annat förses med solceller som delvis försörjer dem med egenproducerad el.

Lägenheterna ingår i den stora satsning som Rikshem gör i den framväxande stadsdelen Kronan, där bolaget planerar att uppföra närmare 400 lägenheter. I stadsdelen Kronan kommer det, när den är helt utbyggd omkring 2030, att finnas cirka 2 000 nya lägenheter, kontor, service och mötesplatser för cirka 7 000 invånare.
– Det känns väldigt kul att få inleda Sernekes andra projekt i Kronan. Vi ser fram emot att få leverera ett stort tillskott av nya bostäder till Rikshem och till Luleås nya stadsdel, säger Tobias Renlund, projketchef på Serneke.
– Vi är glada över samarbetet med Serneke och att komma igång med arbetet på Kronan. Rikshem tillsammans med Serneke skapar nu en välkomnande och hållbar stadsdel där vi ser fram emot att så småningom kunna välkomna lulebor som är intresserade av att bo i moderna fastigheter med hög miljöambition, säger Pontus Lundström, projektutvecklare på Rikshem.

Projektet inleds omgående med rivning av befintliga fastigheter. Produktionen av de nya lägenheterna startar i februari och beräknas stå klara hösten 2023. Ordersumman på omkring 105 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige