Image
Serneke bygger åt Rikshem.
Serneke bygger åt Rikshem. Bild: Här

Serneke bygger 92 lägenheter för Rikshem i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Rikshem i Halmstad om att bygga 92 lägenheter i kvarteret Nåden i stadsdelen Fyllinge. Entreprenadsumman uppgår till 107 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Oktober 2020

Hösten 2019 inleddes ett samarbete mellan Serneke och Rikshem om att utveckla ett nytt bostadsprojekt och parterna har i samverkan arbetat fram ett bostadsprojekt om 92 hyreslägenheter. Nästa steg i projektet har nu tagits och entreprenadavtal är tecknat för byggnation av bostäderna.
– Det är väldigt glädjande att vi tillsammans med Rikshem lyckats utveckla ett effektivt och bra projekt som nu lett till avtal. Samarbetet med Rikshem har fungerat väldigt bra där fokus hela tiden legat på projektets värden, säger affärschef Viktor Nagenius på Serneke.
– Det är roligt att få presentera ännu ett bostadsprojekt i Halmstad, en stad i tillväxt. Efterfrågan på bostäder är stor och vi ser fram emot att snart kunna erbjuda moderna hyresrätter av god kvalitet och bidra till att göra Halmstad ännu mer attraktivt och trivsamt att bo i, säger Håkan Carlsson, fastighetschef på Rikshem i Halmstad.

Byggstart av de lägenheterna sker under hösten 2020 och de beräknas vara klara för inflyttning sommaren 2022. Ordersumman på cirka 107 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY