Image
Sehlhall köper mer i Järfälla.
Sehlhall köper mer i Järfälla. Bild: SK-R

Sehlhall stärker etableringen i Järfälla genom ytterligare förvärv av mark

Transaktioner Sehlhall Fastigheter förvärvar två nya fastigheter i Barkaby, Järfälla kommun, där planutskottet i förra veckan beslutade att gå vidare med förslaget till detaljplan. Förslaget innebär att möjlighet till kvarboende skapas i stadsdelen, antingen genom uppförande av ett nytt vårdboende om 58 lägenheter, eller genom ett 50-tal trygghetsbostäder.
Publicerad den 24 September 2020

Sehlhall Fastigheter fortsätter att växa inom området social infrastruktur. Det senaste förvärvet omfattar fastigheterna Björköby 1:276 och 1:316. Fastigheterna ligger centralt längs med Skälbyvägen och har en total byggnadsarea om 4 300 kvadratmeter BTA. Genom förvärvet ämnar Sehlhall Fastigheter möjliggöra för flyttkedjor och kvarboende.
– I en socialt hållbar stadsdel bör det finnas ett brett utbud av boendeformer med möjligheten att bo kvar när behoven förändras. Vi är därför glada över att förhoppningsvis kunna erbjuda flyttkedjor och kvarboende i ytterligare en kommun. När exempelvis behoven förändras för ens respektive, är det viktigt med närhet till det nya boendet för att möjliggöra besök, säger Dan T. Sehlberg, vd, Sehlhall Fastigheter.
– Vi är övertygade om att vårt förslag bidrar till kommunens och stadsdelens attraktionskraft. Järfälla har en bra försörjningsplan och vi hoppas att fastigheterna kan bidra till att tillgodose behoven fram till 2025, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig, Sehlhall Fastigheter.

Fastigheterna i Barkaby kommer att utvecklas och förvaltas inom affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.
– Vi har valt att utforma byggnaderna så att de upplevs som radhus och så att det smälter in i området på ett naturligt sätt. Vi arbetar med varierad färgsättning och indrag för att bryta upp volymen. Vi hoppas att grannarna ser att denna gestaltning, tillsammans med användningen, bidrar till området på ett positivt sätt, säger Saki Azodi, arkitekt, SR-K.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige