Image
Dan T. Sehlberg, vd Sehlhall Fastigheter.
Dan T. Sehlberg, vd Sehlhall Fastigheter. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall och Host i partnerskap för utveckling av vårdboenden

Bolag Nystartade Sehlhall Fastigheter och norska fastighetsbolaget Host, som bland annat förvaltar First Hotels har ingått i ett långsiktigt partnerskap för att utveckla social infrastruktur i direkt anslutning till Hosts fastigheter i Sverige.
Publicerad den 3 Oktober 2019

Host äger och förvaltar fastigheter med hyresgäster från Tribe Hotels. I Sverige äger Host fastigheter i elva kommuner, i centralt belägna lägen. Samtliga fastigheter förvaltas under varumärket First Hotels.
– Host har ett antal mycket intressanta fastigheter i sin portfölj. Vi insåg snabbt att dessa hade potential att kompletteras med social infrastruktur, i form av moderna vårdboenden och trygghetsbostäder. Sehlhall och Host kan dra nytta av varandra inom en rad områden.
Detta blir ett bra exempel på hållbar och social infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

I samråd med de aktuella kommunerna kommer Sehlhall och Host att arbeta fram lämpliga planer för uppförande av såväl äldreboenden som trygghetsbostäder, gruppboenden och förskolor, på eller i direkt anslutning till Hosts fastigheter.
– Vi tar vårt samhällsansvar genom att investera i centralt belägen omsorg, och vi gör det tillsammans med Sveriges mest erfarna utvecklare på området. Detta blir ett bra komplement till vårt befintliga bestånd, säger Anders Moe, vd för Host.

Samarbetet med Host kommer att ingå i affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY