Image
Dan T. Sehlberg, vd Sehlhall Fastigheter.
Dan T. Sehlberg, vd Sehlhall Fastigheter. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall och Host i partnerskap för utveckling av vårdboenden

Bolag Nystartade Sehlhall Fastigheter och norska fastighetsbolaget Host, som bland annat förvaltar First Hotels har ingått i ett långsiktigt partnerskap för att utveckla social infrastruktur i direkt anslutning till Hosts fastigheter i Sverige.
Publicerad den 3 Oktober 2019

Host äger och förvaltar fastigheter med hyresgäster från Tribe Hotels. I Sverige äger Host fastigheter i elva kommuner, i centralt belägna lägen. Samtliga fastigheter förvaltas under varumärket First Hotels.
– Host har ett antal mycket intressanta fastigheter i sin portfölj. Vi insåg snabbt att dessa hade potential att kompletteras med social infrastruktur, i form av moderna vårdboenden och trygghetsbostäder. Sehlhall och Host kan dra nytta av varandra inom en rad områden.
Detta blir ett bra exempel på hållbar och social infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

I samråd med de aktuella kommunerna kommer Sehlhall och Host att arbeta fram lämpliga planer för uppförande av såväl äldreboenden som trygghetsbostäder, gruppboenden och förskolor, på eller i direkt anslutning till Hosts fastigheter.
– Vi tar vårt samhällsansvar genom att investera i centralt belägen omsorg, och vi gör det tillsammans med Sveriges mest erfarna utvecklare på området. Detta blir ett bra komplement till vårt befintliga bestånd, säger Anders Moe, vd för Host.

Samarbetet med Host kommer att ingå i affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige