Image
Sehlhall förvärvar Kista Gård.
Sehlhall förvärvar Kista Gård. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall förvärvar kulturhistoriska Kista Gård

Transaktioner Sehlhall Fastigheter utökar sitt bestånd genom att teckna avtal om förvärv av fastigheterna Kista Gård 1 och Kista Gård 2. Fastigheterna, där den nya detaljplanen har erhållit ett positivt planbesked, är 9 737 kvadrat och inrymmer bland annat den blåmärkta gården med anor från 1700-talet. Sehlhall vill utveckla fastigheterna genom att säkerställa att det kulturhistoriska värdet bibehålls, samtidigt som bolaget vill komplettera med social infrastruktur för framtiden.
Publicerad den 8 Februari 2021

Säljaren av fastigheterna är DSAM Sverige AB. Sehlhall utreder nu möjligheterna att komplettera befintliga fastigheter med nya funktioner och bebyggelse. Sehlhall vill skapa en trygg och stimulerande miljö med sammanlänkade verksamheter som förstärker och drar synergier från varandra, möjligen genom en kombination av vårdboende och trygghetsbostäder med en social verksamhet i befintliga byggnader.
– Det är verkligen en fantastisk miljö med stor potential. Vår ambition är att skapa något unikt, där hänsyn tas till historien samtidigt som vi vill bidra till framtiden. Det är också kul att planera ett sådant här projekt i Stockholm där vi ser att det finns stora behov av social infrastruktur framåt säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef, Sehlhall Fastigheter.

Projektet i Kista Gård kommer att utvecklas och förvaltas inom kompetensområdet Sehlhall Vårdbostäder.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY