Image
AFIAA köper fastigheten Cerberus 2 i Gamla Stan, Stockholm.
AFIAA köper fastigheten Cerberus 2 i Gamla Stan, Stockholm. Bild: Colliers

Schweizisk investerare premiärköper i Stockholm

Transaktioner Den schweiziska investeringsstiftelsen AFIAA gjorde i juli sitt första förvärv i Sverige, då man köpte Cerberus 2 i Gamla Stan i Stockholm av NFF Nordic.
Publicerad den 19 Augusti 2020

Fastigheten som förvärvats, Cerberus 2, är en historisk byggnad belägen på Kornhamstorg 4 i Gamla Stan i Stockholm. Totalytan uppgår till 1 645 kvm och fastigheten är idag fullt uthyrd till en hyresgäst och används främst som kontor.

AFIAA köpte fastigheten till för AFIAA Global investment group som fokuserar på Europa, Nordamerika och Australien.

– Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet visar stabilitet och tillväxt, vilket gör dess fastighetsmarknad till en av de mest attraktiva i Europa. Givet att den svenska marknaden är kontrolleras av lokala investerare är vi glada över att ha tagit oss in på marknaden och vi analyserar framtida möjligheter och förvärv, säger Sebastian Faix, AFIAA:s transaktionschef.

Colliers var rådgivare åt AFIAA.

Gunnar Larsson, Director Capital Markets på Colliers:
– Det känns väldigt roligt att hjälpa AFIAA att göra entré på den svenska fastighetsmarknaden. Vi på Colliers ser denna affär som ett styrketecken för Stockholms kontorsmarknad som visar att bra objekt, i bra lägen med starka hyresgäster står starka även i osäkra tider.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY